Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: publicația online MoldNova.eu


Moldova, newspapers
Moldova, newspapers

Invitatul de astăzi este Ion Surdu

„Un fost deputat comunist și primul membru al comsomolului moldovenesc Eduard Babliuc a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Acesta a fost acuzat de procurori că, atunci când deținea funcția de șef de gospodărie al Palatului de Cultură al Feroviarilor, a dat ilegal în folosință mai multe spații unor artiști, printre care Lenuța Burghilă și Ion Suruceanu. Totuși, Babliuc nu a făcut totul de capul său, indicația venind de mai sus, adică din partea ex vicepremierului Victor Stepaniuc. Vă invităm să citiția pe siteul moldNova.eu întreaga poveste, dar și reacția lui Stepaniuc.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
Link direct

Astăzi continuăm rubrica despre previziunile valutare pentru săptămâna curentă. Doctorul în economie Sveatoslav Mihalache a precizat pentru moldNova că Banca Națională a Moldovei ar putea interveni pe piața valutară în cazul în care dolarul va coborî sub valoarea de 19 lei și 70 de bani pentru a nu admite diminuarea inflației. Cel mai important eveniment care are tangență cu piața valutară internațională este publicarea raportului privind Produsul Intern Brut al SUA și UE, care va fi publicat vineri, 26 august.

La Chișinău a avut loc o nouă ediție a competiției de baschet unu la unu, iar câștigătorul a devenit Denis Melniciuc. Acesta va reprezenta țara noastră la finala mondială de la Belgrad. Pe site găsiți un reportaj foto semnat de Sandu Tarlev.

Tot pe moldnova.eu am publicat o sinteză despre implicarea preoților din Moldova în politică. Biserica este separată de stat, spun reprezentanții acesteia indiferent că sunt ortodocși, catolici sau baptiști. Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an nu este o excepție, reprezentantul Bisericii baptiste Valeriu Ghilețchi anunțându-și deja intenția de a candida.

Iar editorialistul Ion Mischevca continuă retrospectiva politică a țării în ajunul Zilei Independenței. „După 2009 am asistat la înflorirea traseismului politic, la interminabile negocieri, răsunătoare trădări și la aparent inexplicabile coalizări. În 2010, «poporul» a avut ocazia să pună capăt crizei constituționale, însă a preferat să saboteze referendumul și să-și prelungească agonia, asemeni unui masochist”, scrie Mischevca.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG