Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc o nouă ediție a Congresului Diasporei, la care sunt așteptați peste 150 de cetățeni moldoveni stabiliți peste hotare și care se vor întâlni, între alții cu premierul Pavel Filip.

Politicianul Oazu Nantoi, care este actualmente consilier municipal, planifică o conferință de presă pe tema alegerilor prezidențiale. În ultimele săptămâni, el s-a desolidarizat de liderul său de partid, Iurie Leancă, care a semnat un parteneriat cu guvernarea.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:12 0:00
Link direct

Din agenda internațională:

În Grecia, încep primele audieri asupra unei noi cereri a Turciei de extrădare a opt militari bănuiți de sprijinire a puciului eșuat din 15 iulie.

Ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, efectuează o vizită oficială în Turcia pentru convorbiri pe tema relațiilor bilaterale și situației regionale.

În lume, este marcată Ziua Umanitară Mondială.

Astăzi, se împlinesc 25 de ani de la puciul eșuat împotriva președintelui sovietic Mihail Gorbaciov, care a accelerat prăbușirea Uniunii Sovietice.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG