Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei in Moldova, unde pare ca toata lumea este in vacanta, Comisia permanentă pentru probleme juridice, drepturile omului, legalitate, ordine de drept, politică informaţională şi mass-media a Adunării Populare a Găgăuziei va organiza o conferinţă de presă.

La Chisinau, Primăria are si ea o sedinta operativă în aceasta dimineata.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

Municipalitatea capitalei Moldovei, Directia de educatie, sport si tineret organizeaza si astazi ateliere specializate pentru copii si tineri. Acest program a inceput vineri va dura pina joi 18 august.

Din actualitatea internațională:

La Ekaterinburg, in Rusia, are loc o intrevedere între şefii diplomatiilor de la Berlin si Moscova, Frank Walter Steinmeier si Serghei Lavrov. Pe agenda discutiilor, se află situatia din Siria si din Ucraina. Duminică, intr-un interviu publicat în Germania, Steimeier a vorbit despre nevoia creerii unui coridor, liber de atacurile aviatiei, prin care populatia civila din Alep, oras asediat de luni de zile, sa poata să aibă acces la ajutoarele umanitare. Rusia propusese unilateral un acord de incetare a focului la Alep zilnic, de trei ore, pentru a permite accesul la ajutoare umanitare, dar intelegerea nu a fost respectata si situatia s-a inrautatit.

In ceea ce priveste Ucraina si relatiile extrem de tensionate dintre Moscova si Kiev, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, afirmase la sfirsitul saptaminii ca in condițiile actuale nu vede nici un rost pentru o noua intilnire in format patrulater - Germania, Franta, Rusia si Ucraina - intilnire preconozata sa aiba loc in marginea reuniunii G 20 de la inceputul lunii viitoare.

XS
SM
MD
LG