Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA la Kiev: guvernul american nu a găsit nici o dovadă a acuzaţiilor Rusiei la adresa Ucrainei


Ambasadorul Statelor Unite la Kiev, Geoffrey Pyatt, a scris pe Tweeter că guvernul american nu a găsit nici o dovadă a acuzaţiilor pe care le proliferează Moscova şi că „Rusia a acuzat si în trecut Ucraina de lucruri false intr-o încercare de a abate atenţia de la propriile acţiuni ilegale” şi că Statele Unite considerau și va consideră întotdeauna Crimeea ca „parte a Ucrainei”.

Purtătoarea de cuvânt a serviciului de relaţii externe al Uniunii Europene a spus într-un comunicat că nu „exista nici o confirmare independenta despre acuzaţiile aduse de Moscova Kievului”.

Alianţa Nord-Atlantica a anunţat că monitorizează situaţia din jurul peninsulei Crimeea cu îngrijorare și a cerut Moscovei „calm și să deescaladeze situaţia”.

Rusia a acuzat Kievul că pune la cale „acte teroriste”, trimițând „sabotori” în peninsula Crimeea, anexata de Rusia acum 2 ani, iar Kievul a respins acuzaţiile drept lipsite de sens și cinice, și şi-a pus trupele din apropierea Crimeii în stare de alertă maximă. Rusia, la rândul ei, a anunţat întărirea măsurilor de securitate şi noi exerciţii navale în Marea Neagră.

XS
SM
MD
LG