Linkuri accesibilitate

Preşedintele Ucrainei a cerut convorbiri directe cu preşedintele Rusiei și mai mulţi lideri europeni


Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat astăzi că ar vrea să discute direct cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, și cu mai mulţi lideri europeni pe fundalul creşterii tensiunilor între Kiev și Moscova.

Biroul preşedintelui Ucrainei a anunţat că a cerut ministerului de externe să organizeze convorbiri telefonice între Petro Poroşenko și Vladimir Putin, preşedintele Franţei, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vicepreședintele american, Joe Biden, și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Rusia a acuzat Kievul că pune la cale „acte teroriste”, trimițând „sabotori” în peninsula Crimeea, anexata de Rusia acum 2 ani, iar Kievul a respins acuzaţiile drept lipsite de sens și cinice, și şi-a pus trupele din apropierea Crimeii în stare de alertă maximă. Rusia, la rândul ei, a anunţat întărirea măsurilor de securitate şi noi exerciţii navale în Marea Neagră.

Petro Poroşenko le-a cerut ucrainenilor să nu meargă in Crimeea: „Le cer ministerului de externe și serviciului de Grăniceri să facă un apel la cetățenii ucraineni să nu facă vizite în Crimeea, ca urmare a numeroase acţiuni provocatoare care au loc împotriva cetăţenilor ucraineni”.

XS
SM
MD
LG