Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este directoarea ziarului, Lucia Bacalu.

„La Bălăureștii Mariei Dragan – fără cântecele ei. În acest an, pe 28 august, satul Bălăurești, raionul Nisporeni, ar fi trebuit să găzduiască cea de-a opta ediție a Festivalului național al interpreților cântecului folcloric «Maria Dragan». Nu-l va mai găzdui. Ana Dicusaru, directoarea Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, unul dintre organizatorii principali ai festivalului, a declarat pentru «Expresul» că s-a decis că acest festival să fie organizat de acum în acolo o dată la trei ani, ca toate celelalte festivaluri naționale. În plus, nu sunt nici bani suficienți.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

Un francez la Nisporeni. Este vorba de profesorul Fabrice Dubus care în ultimii 12 ani a vizitat Moldova, și în mod special r. Nisporeni, de cinci ori. Fiind întrebat ce imagine îi apare în fața ochilor atunci când vorbește despre Nisporeni, dânsul a răspuns pentru «Expresul»: «O căsuță mică albastră și un gard verde, iar de-a lungul drumului câțiva arbori fructiferi. Putem să mai adăugăm o grămadă de pietre la poartă, două grămezi de nisip și nu departe o fântână, neapărat cu o răstignire în preajmă». Referindu-se la Republica Moldova a menționat că e o țară săracă și nu putem fugi de realitate, dar cu tradiții și obiceiuri impresionante.

O nouă atracție turistică – «Zidul Călărașului». Un perete sumbru cu o lungime de 15 de metri este renovat în aceste zile la Călărași de un grup de voluntari. Pe el se vor găsi obiecte vechi adunate de la călărășeni. Angajații muzeului din localitate l-au botezat deja «Zidul Călărașului» și speră că va deveni cu timpul o adevărată atracție turistică. «Trecătorii care merg pe alături deja se minunează de ceea ce se realizează acolo», a făcut o remarcă Mariana Iurcu, ghid la muzeu.”

XS
SM
MD
LG