Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau, guvernatorul Bancii Naţionale, Sergiu Cioclea, anunta că va da raportul Bancii despre inflatie.

In Gagauz Yeri, Uniunea Europeana si Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează concursul de granturi pentru finantarea unor proiecte de infrastructura, de incurajare a afacerilor si a iniţiativelor de cooperare intercomunitara.

La Soroca, detinatorii de patentă anunta un protest in fata primariei din localitate.

Avocatul Poporului pentru protectia drepturilor copilului va cauta sa gaseasca, cu directia specializata din primaria Chisinaului, modalitati de sprijin pentru copiii care locuiesc in cladirile parasite din capitala Moldovei.

Pe plan international:

Ucraina afirmă că o invazie rusească masivă este posibilă „în orice moment”, pe fundalul știrilor că Moscova a trimis noi trupe, blindate și material greu în Crimeea, anexata de Rusia acum doi ani.

Națiunile Unite și misiunea de observare OSCE au constatat, de asemenea, o întețire a ciocnirilor și atacurilor cu armament greu din partea separatiștilor din estul Ucrainei.

Moscova, prin vocea Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), spune că a zădărnicit două tentative ucrainene de a trimite sabotori în Crimeea și că a distrus o rețea de spioni ucraineni în peninsula. Potrivit unui comunicat al FSB, presupusele incursiuni ucrainene, numite „acte de terorism”, aveau scopul să distrugă obiective de infrastructură pentru a semăna panică și destabiliza peninsula înainte de alegerile parlamentare ruse din septembrie, si că autoritatile de la Kiev au ales calea confruntarii…

Campania electorala din Statele Unite continua si confruntarea devine din ce in ce mai tensionata, dar nu numai intre candidata democratilor, doamna Hillary Clinton si contracandidatul ei republican Donald Trump, ci și intre Donald Trump si importante figuri ale partidului sau.

La Rio continuă Jocurile Olimpice de Vară.

XS
SM
MD
LG