Linkuri accesibilitate

O scrisoare deschisă în cotidianul New York Times semnată de cinzeci personalități republicane îl declară pe Donald Trump incompetent pentru a fi ales președinte al Statelor Unite


Cincizeci de republicani care au deținut funcții importante în aparatul american de securitate, au criticat luni, într-o scrisoare deschisă, ignoranța și incompetența lui Donald Trump care, în opinia lor, ar putea fi „cel mai periculos președinte din istoria SUA”. Ei susțin că miliardarul nu este calificat pentru postul de comandant-șef, din cauza lipsei de competențe și a instabilității caracterului său. Semnatarii scrisorii au lucrat la Casa Albă, Departamentul de Stat sau Pentagon pentru președinți republicani, de la Richard Nixon la George W. Bush.
Scrisoarea deschisă, publicată în cotidianul New York Times, nu este un îndemn la un vot pentru candidata democrată Hillary Clinton, dar semnatarii precizează că nu vor vota pentru Trump. Foștii secretari de stat republicani Henry Kissinger și Condoleezza Rice nu și-au exprimat până acum preferința pentru scrutinul prezidențial din noiembrie.

Între timp, republicanul Evan McMullin și-a anunțat luni candidatura la alegerile prezidențiale americane din luna noiembrie pentru a bloca drumul candidatului oficial al partidului, Donald Trump.

XS
SM
MD
LG