Linkuri accesibilitate

Invitata rubricii de astăzi este Elena Cioina.

„Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, și-a prezentat în acest week-end raportul unui an de activitate. În loc de conferință de presă, demnitarul a preferat să vorbească despre realizări și eșecuri într-un filmuleț video, pe care l-a postat pe Facebook.

În el, Ruxanda Glavan face o trecere în revistă a tuturor realizărilor din acest an și abia spre final, ca printre altele, vorbește și despre nereușite. Printre rezultatele obținute, ministra a pomenit despre instituirea unui mecanism de monitorizare a fluxurilor de medicamente în spitale, menite să prevină acumularea datoriilor, de asemenea modificarea regulamentului de salarizare a cadrelor medicale și celui privind organizarea concursurilor pentru funcția de director de spitale. Primul urmează să fie pus în aplicare din această lună, iar cel de-al doilea încă nu a fost publicat în monitorul oficial. Ambele au fost criticate dur de unii reprezentanți ai comunității medicale și chiar de sindicate. Mai multe detalii citiți pe Sănătate INFO.

Doctorii însă spun că nu simt reformele în Sănătate oricât de mult s-ar strădui ministrul să-i convingă că ele au loc. Traumatologul, Andrei Olaru, de exemplu, spune că reformele menționate de Ruxanda Glavan pot fi considerate un început de cale, nicidecum reforme. Mai mult, doctorul crede că majoritatea meritelor pe care și le-a asumat actuala echipă de la minister au fost inițiate de alți miniștri, iar acum unele doar au fost încheiate.

Incendiu la Spitalul Ministerului Sănătății în încăperea unde are loc sterilizarea instrumentelor medicinale. Totul ar fi pornit de la o priză și câteva cabluri care s-au topit și au început a emana fum. Directorul Spitalului spune că nu au fost înregistrate pagube majore. Cu toate acestea, intervențiile chirurgicale planificate în sala de chirurgie endoscopică pentru următoarele zile, vor fi amânate până după reîmprospătarea încăperii. Pompierii și electricienii încearcă acum să stabilească motivele exacte ale focului. Detalii pe Sănătate INFO.”

XS
SM
MD
LG