Linkuri accesibilitate

Invitata de astăzi este Anastasia Nani

„Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice au realizat un interviu cu Sergiu Sagaidac, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale.

Sergiu Sagaidac a vorbit despre anchetele penale din SUA cu privire la furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc și despre persoanele care au fost implicate. Potrivit lui, deja a fost întocmită o listă a bănuiților de primul rang, iar în aceasta se regăsesc nume noi, necunoscute până acum opiniei publice. De asemenea, Sagaidac vorbește despre costul serviciilor acordate de compania americană Frontier Solutions, cine ar fi putut să le achite și care a fost rolul lui Veaceslav Platon, Vlad Plahotniuc și Sergiu Iaralov în furtul miliardului.

Jurnaliştii de la Anticoruptie.md urmăresc şi cazul lui Sergiu Cebotari, fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern de la Poșta Moldovei, care anterior a dezvăluit schema prin care instituţia ar facilita contrabanda cu anabolizante. El a fost reţinut săptămâna trecută de Poliţie, fiind învinuit pe două capete de acuzare, escrocherie şi organizarea muncii forţate. Judecătoria raionului Nisporeni a eliberat astăzi un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele funcționarului. Reținerea lui Cebotari a coincis cu ziua în care acesta urma să meargă la Parlament pentru a fi audiat de comisia specială de anchetă care investighează activitatea ÎS Poșta Moldovei.

Vă invităm să accesaţi şi Harta Corupţiei a portalului nostru unde cetăţenii ne sesizează neregulile la care au fost martori.”

XS
SM
MD
LG