Linkuri accesibilitate

Ion Sturza: Veaceslav Platon este „interfaţa” unei grupări ruseşti care a folosit R. Moldova pentru operaţiuni de spălare a banilor murdari


Omul de afaceri Ion Sturza susţine că Veaceslav Platon este „interfaţa” unei grupări ruseşti extrem de puternice care a folosit Republica Moldova pentru operaţiuni de spălare a banilor murdari din Federaţia Rusă. Într-un interviu cu Europa Liberă, Sturza mai afirmă că gruparea respectivă a fost tutelată de serivciile ruse de informații și a controlat, prin Platon şi cu girul autorităţilor pro-europene de la Chişinău, până la 70% din sistemul bancar moldovenesc. Ion Sturza precizează în interviul cu Europa Liberă că întrega grupare a „intrat în declin” începând cu octombrie 2015, odată cu arestarea în Rusia a liderului acesteia, Alexandr Grigoriev.

Veaceslav Platon a fost reţinut şi plasat sub arest preventiv pentru 40 de zile săptămâna trecută în Ucraina, la solicitarea autorităţilor moldovene, care îl acuză de implicare în devalizarea Băncii de Economii și spălare de bani. „Trebuia oprit, dar eu nu cred că se face ceva de dragul justiţiei, ci de dragul acaparării activelor pe care le deţine în Republica Moldova,” a apreciat Ion Sturza în interviul cu Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG