Linkuri accesibilitate

Cancelarul Angela Merkel a condamnat recentele atacuri din Germania, dar a respins îndemnurile de a-şi schimba politica fata de refugiaţi


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a condamnat cu tărie recentele atacuri violente din Germania, dar a respins îndemnurile de a-şi schimba politica fata de refugiaţi. Merkel a declarat astăzi ca teroriștii doresc ca Germania sa îşi modifice politica fata de cei care se afla la nevoie. „Ei seamănă ura si teama între culturile noastre, intre religiile noastre. Noi suntem cu tărie împotriva acestui lucru”, a spus doamna Merkel.

In Germania au avut loc 4 atacuri violente în răstimp de o săptămână – un atac cu un topor întreprins de un refugiat afgan, un atac înarmat realizat de un tânăr cu cetăţenie dubla germana si iraniana, un atac cu un cuțit făcut de un refugiat sirian si un atac sinucigaş cu bombă făcut de un al imigrant sirian. Aceste atacuri s-au soldat cu moartea a 13 oameni si rânirea câtorva zeci. In opinia doamnei Merkel, aceste atacuri sunt „șocante”, dar ele nu sunt un semn ca autorităţile au pierdut controlul.

Potrivit cotidianului New York Times, în atacurile violente din ultimele două săptămâni din șase tari au fost omorați 247 de oameni.

XS
SM
MD
LG