Linkuri accesibilitate

Bilanț al atacului de la Ansbach: cincisprezece persoane au fost rănite dintre care patru grav


Cincisprezece persoane au fost rănite, cînd o persoană s-a „aruncat în aer” dumnică noapte, în apropierea locului unde se desfășura un festival de muzică la Ansbach, în sudul Germaniei, a anunțat luni primarul orașului. Patru persoane sunt rănite grav, iar autorul faptei a murit. Ministrul de interne al landului Bavaria din Germania crede că solicitantul de azil din Siria care s-a aruncat în aer era motivat de sentimente extremiste islamice. Joachim Hermann a declarat agenției DPA că atacatorul sinucigaș din orașul Ansbach avea intenția să omoare mai mulți oameni.

Poliția germană spune că sirianul de 27 de ani și-a detonat bomba după ce i s-a interzis să intre la festivalul în aer liber. El sosise în Germania cu doi ani în urmă, dar îi fusese respinsă solicitarea de azil și urma să fie deportat în Bulgaria.

Incidentul survine după atacul de vineri de la München în care au murit nouă persoane. În urmă cu exact o săptămână, un solicitant de azil, care s-a declarat afgan, a rănit mai multe persoane într-un tren precum și o trecătoare la Würtzburg. El a susținut că a cois atacurile în numele grupării teroriste a Statului Islamic. Totodată, duminică, un solicitant de azil din Siria a omorât o femeie cu cuțitul, dar aici ar fi vorba de o crimă pasională, a declarat poliția.

Între timp poliția federală germană (BKA) a anunțat că anchetează 60 de solicitanți de azil, suspectați de posibile legături cu organizații teroriste, inclusiv Statul Islamic. Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a respins însă luni orice '„suspiciune generalizată'” împotriva refugiaților după atentatele sau agresiunile din ultimele zile comise în Germania îndeosebi de către solicitanți de azil.

XS
SM
MD
LG