Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Curtea Constituţională examinează contestațiile unor judecători împotriva cărora MInisterul Justiție a intentat așa-numite „acţiuni de regres”, prin care încearcă să recupereze banii pe care R.Moldova a fost obligată să-I plătească drept despăgubire în urma unor hotărâri ale Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Se deschide tabăra de vară pentru tinerele-lidere la Vadul lui Vodă.

Comitetul național olimpic și sportiv organizează întâlnirea lotului naţional olimpic cu premierul Pavel Filip.

În cadrul Clubului de discuţii „STOP FALS!”, Asociaţia Presei Independente (API) organizează o dezbatere cu tema: „Protecţia spaţiului informaţional autohton de propaganda externă şi internă”.

Marți este așteptat la Chișinău ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, a cărui țară deține președinția prin rotație a OSCE.

Și câteva evenimente din agenda internațională:

În Statele Unite, la Philadelphia, începe Conveția Partidului Democrat, la care fostul secretar de stat Hillary Clinton va fi investită oficial drept candidata partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Săptămâna trecut, Partidul Republican l-a nominalizat oficial pe miliardarul Donald Trump drept candidatul formațiunii în alegerile prezidențiale.

Începe reuniunea anuală a miniștrilor de externe din ASEAN.

La Moscova se deschide procesul împotriva etnicului cecen, bănuit că l-ar fi ucis pe Boris Nemțov, unul din liderii opoziție și critic al regimului Putin. Nemtov a fost împușcat pe un pod, în apropierea Kremlinului, la 27 februarie 2015.

În Germania se deschide Festivalul de opera de la Bayreuth.

XS
SM
MD
LG