Linkuri accesibilitate

Atac la München, cel puțin nouă morți, anunță poliția locală


În sudul Germaniei, la München, a avut loc un atac într-un centru comercial din apropierea Parcului olimpic. Poliția din München a confirmat cu scurt timp în urmă că sunt victime, morți și răniți. La orele 23:00, poliția a făcut cunoscut că numărul celor morți se ridică la nouă persoane, cea din urmă putînd fi unul din atacatori, relatează televiziunea publică ARD și canalul de știri N24, citând purtătorul de cuvânt al poliției müncheneze.

Purtătorul de cuvînt al Poliției bavareze a declarat că se pornește de la premiza că a fost un „atac terorist”. Se pare că ar fi vorba de trei atacatori care au deschis focul în centrul comercial. Poliția nu a putut confirma ca unul din atacatori s-ar fi sinucis.

Atacatorul sau atacatorii nu au fost prinși, gara din München a fost evacuată de poliție, iar toată circulația pe rețeaua de metrou și trenurile regionale a fost oprită pînă la noi dispoziții.

Incidentul de vineri a avut loc la o săptămână după ce un solicitant de azil de 17 ani rănit patru oameni cu securea într-un tren de pasageri din sudul Germaniei, într-un atac revendicat de Statul Islamic.

XS
SM
MD
LG