Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău se desfășoară o şedință a Curtii Constituţionale care va stabili daca legea ii interzice sefului adjunct al unui oficiu al Cancelariei de stat să solicite în judecată anularea actului prin care a fost eliberat din functie.

Ministerul economiei discuta despre patenta de intreprinzator in domeniul comerţului interior. Dupa protestele micilor intreprinzatori vor participa la dezbaterile de astazi si reprezentanti ai micului business ca si ai patentarilor din intreaga Moldova cit si reprezentanti ai societatii civile.

IDIS Viitorul lanseza astazi un studiu consacrat „subventionarii agriculturii”, despre reforme si esecuri…

Militari moldoveni continua sa participe la exercitiul militar „Sea Breeze 2016” din Ucraina, organizat de Statele Unite cu participarea unor țări aliate sau partenere ale NATO. Șeful Comisiei de apărare din Duma de Stat a Rusiei, amiralul Vladimir Komoiedov, a spus recent că țara sa este „gata să răspundă la orice provocare în Marea Neagră”. El a criticat țările care organizează manevrele anuale începând din 1997, spunând că în acest fel „au apucat-o pe calea anti-rusească”. Moldova, țară neutră, participă la exercițiul din Marea Neagră începând din 2007. Anul acesta a trimis 40 de militari. În total, participă la manevrele organizate pe mare, în aer și pe uscat 4000 de militari.

În agenda internaţionala continuă să se afle evoluțiile din Turcia si din Armenia, urmărite în lumea întreagă.

Secretarul de stat american John Kerry se află într-o vizită oficială în Austria.

XS
SM
MD
LG