Linkuri accesibilitate

Stare de urgență declarată în Turcia pe timp de trei luni


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat miercuri instaurarea stării de urgență pentru trei luni în Turcia, în urma tentativei de lovitură de stat de săptămâna trecută. Președintele a asigurat însă că principiile democrației vor fi respectate. Erdogan a încercat, de asemenea, să asigure piețele și investitorii, declarând că reformele economice vor continua. „Nu va fi nicio problemă cu lichiditățile”, a insistat el.
Ultima stare de urgență în Turcia a fost ridicată în 2002 în două provincii din sud-estul țării, unde fusese în vigoare timp de 15 ani.

Statele Unite au condamnat tentative de lovitură de stat în Turcia și și-au exprimat sprijinul pentru regimului președintelui Recep Tayyip Erdogan. Secretarul de stat americane John Kerry a refuzat însă să comenteze valul de epurări lansat de Ankara, care afectează sectoare mari ale societății, armatei și mass-media trecând prin universități. Șeful diplomației americane a declarat însă din nou că „răspunsul la lovitura de stat trebuie să respecte democrația".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG