Linkuri accesibilitate

Cunoscutul jurnalist Pavel Șeremet a fost ucis la Kiev


Pavel Șeremet
Pavel Șeremet

Automobilul în care se afla jurnalistul în vârstă de 44 de ani a sărit în aer în centrul capitalei ucrainene.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a declarat că jurnalistul Pavel Șeremet a fost ucis în urma unui asasinat și a promis să facă totul pentru ca făptașii să fie prinși și pedepsiți.

Președintele Petro Poroșenko a dat și el indicații organelor de drept să investigheze această crimă în mod operativ. Ministerul de interne de la Kiev a anunțat că automobilul în care se afla jurnalistul Pavel Șeremet a fost aruncat în aer, posibil, prin detonarea de la distanță a explozibilului.

Publicația „Ukrainskaia Pravda”, al cărei angajat era Pavel Șeremet, a scris că explozia s-a produs după ce mașina în care se afla jurnalistul a parcurs câteva zeci de metri de la locuința sa din centrul Kievului. Automobilul aparținea Alenei Pritula, redactorul-șef al publicației. Alena Pritula nu se afla în mașină.

La locul exploziei
La locul exploziei

Pavel Șeremet este un cunoscut jurnalist belarus, rus și ucrainean. Avea 44 de ani. Și-a început cariera la televiziunea belarusă. Din 1998 până în 2008 a lucrat la postul de televiziune „Pervîi kanal” de la Moscova, inclusiv ca prezentator al programului de știri „Vremea” și autor de filme documentare.

În ultimii ani a locuit la Kiev, unde a lucrat pentru publicația „Ukrainskaia Pravda” și Radio „Vesti”. Pavel Șeremet era invitat frecvent și în emisiunile postului nostru de radio. Șeremet a sprijinit Maidanul ucrainean și era un critic dur al autorităților ruse.

Ultima sa emisiune la Radio Svoboda a fost pe 9 martie, în care a vorbit despre regimul autoritar al președintelui Lukașenka în Belarus:

Și pe 1 martie, despre Crimeea, Donbas și reformele din Ucraina:

XS
SM
MD
LG