Linkuri accesibilitate

Procurorul Ucrainei: jurnalistul Pavel Șeremet a fost ucis în urma unui asasinat


Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a declarat că jurnalistul Pavel Șeremet a fost ucis în urma unui asasinat și a promis să facă totul pentru ca făptașii să fie prinși și pedepsiți.

Președintele Petro Poroșenko a dat și el indicații organelor de drept să investigheze această crimă în mod operativ. Ministerul de interne de la Kiev a anunțat că automobilul în care se afla jurnalistul Pavel Șeremet a fost aruncat în aer, posibil, prin detonarea de la distanță a explozibilului.

Publicația „Ukrainskaia pravda”, al cărei angajat era Pavel Șeremet, a scris că explozia s-a produs după ce mașina în care se afla jurnalistul a parcurs câteva zeci de metri de la locuința sa din centrul Kievului. Automobilul aparținea Alenei Pritula, redactorul-șef al publicației. Alena Pritula nu se afla în mașină.

Pavel Șeremet este un cunoscut jurnalist belarus, rus și ucrainean. Avea 44 de ani. Și-a început cariera la televiziunea belarusă. Din 1998 până în 2008 a lucrat la postul de televiziune „Pervîi kanal” de la Moscova, inclusiv ca prezentator al programului de știri „Vremea” și autor de filme documentare. În ultimii ani a locuit la Kiev, unde a lucrat pentru publicația „Ukrainskaia pravda” și Radio „Vesti”. Pavel Șeremet era invitat frecvent și în emisiunile postului nostru de radio. Șeremet a sprijinit Maidanul ucrainean și era un critic dur al autorităților ruse.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG