Linkuri accesibilitate

Azerbaidjanul a închis marți un canal de televiziune privat care intenționa să difuzeze un interviu cu predicatorul Fethullah Gulen


Azerbaidjanul a închis marți un canal de televiziune privat care intenționa să difuzeze un interviu cu predicatorul Fethullah Gülen, acuzat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan de tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri în Turcia. Predicatorul a negat categoric orice implicare.

Președintele Erdogan a îndemnat Statelor Unite să îl extrădeze pe Fethullah Gülen, dar secretarul de stat american, John Kerry, i-a răspuns că Turcia ar trebui să prezinte „dovezi, și nu alegații" împotriva opozantului.

„Arestările și epurările în masă ale judecătorilor nu sunt un mijloc acceptabil pentru restaurarea democrației", au declarant luni experți ai Consiliului Europei, reacționând la situația din Turcia la câteva zile după tentativa de puci militar. Sute de generali și magistrați au fost arestați în întreaga Turciei pentru presupusul lor sprijin acordat tentativei de puci de vineri. Imediat după începerea valului de arestări, Turcia a fost avertizată de partenerii occidentali să nu reacționeze excesiv, să respecte principiile statului de drept.

XS
SM
MD
LG