Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

Ascociația ADEPT va ține o conferință de presă pe tema importanței declarației de avere pe care sunt datori să o depună demnitarii.

Centrul de analiză și prevenire a corupției (CAPC) își va exprima observații privind felul cum are de gând guvernul să acopere gaura lăsată în finanțele publice de furtul miliardului.

Curtea Constituţională examinează dacă Codul Penal corespunde Constituţiei şi dacă nu încalcă dreptul la viaţa privată, atunci când stabileşte pedepsirea şoferilor care refuză să fie examinaţi medical.

Are loc ședința Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.

La Palatul Feroviarilor din capitală se va ține adunarea de constituire a Grupului de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului local privind revocarea din funcţia a primarului general al municipiului Chişinău.

Un contingent al Armatei Naţionale a R. Moldova participă la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2016”, la Centrul de instruire Shirokiy Lan, regiunea Mykolaiv, din Ucraina, în perioada 18-31 iulie.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

La Bruxelles se întâlnesc miniștrii de externe din UE, care vor discuta printre altele situația din Turcia după tentativa de puci de vineri.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, vizitează Marea Britanie. Comisarul european pentru afaceri financiare și economice, Pierre Moscovici, se va afla în vizită la Atena.

La Canberra, premierul australian Malcolm Turnbull anunță o remaniere de guvern.

Pe plan internațional se marchează astăzi Ziua Nelson Mandela. Ea a fost instituită în 2009 de Națiunile Unite și se ține anual de ziua de naștere a fostului lider sud-african, având ca scop să promoveze idealurile sale de egalitate și luptă non-violentă pentru drepturile omului.

XS
SM
MD
LG