Linkuri accesibilitate

Atentatul de la Nisa este condamnat în toată lumea


Președintele american, Barack Obama, a condamnat cu fermitate joi seara „ceea ce pare a fi un atac terorist oribil” la Nisa. Într-o declarație comună, cele 15 țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au „condamnat cu cea mai mare fermitate atacul terorist barbar și laș” la Nisa.

Secretarul de stat american John Kerry, care asistase la parada militară de 14 iulie la Paris mai devreme în cursul zilei, a denunțat un „atac înspăimântător împotriva unor persoane nevinovate în cursul zilei care celebrează libertatea, egalitatea și fraternitatea”.

Noul premier britanic Theresa May a ținut să fie informată despre „teribilul incident” de la Nisa, potrivit Downing Street, declarându-se „șocată și îngrijorată”.

Cancelarul german Angela Merkel, prezentă la summitul ASEM de la Ulan Bator, a condamnat vineri atentatul de la Nisa și a afirmat că Germania este alături de Franța în „lupta împotriva terorismului”.

Președintele rus Vladimir Putin i-a trimis deasemeni o telegramă omologului său francez în care se arată că „Rusia este solidară cu poporul francez în această zi dificilă".

„Am văzut din nou că terorismul ignoră absolut tot ce ține de moralitatea umană”, a mai scris președintele rus , potrivit unui comunicat al Kremlinului, calificând atentatul „deosebit de crud și cinic".

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulțime și a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliție, s-a soldat cu 84 de morți și zeci de răniți, dintre care 18 sunt în stare de „urgență absolută”, potrivit unui nou bilanț al Guvernului francez.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG