Linkuri accesibilitate

Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

„Într-o horă a prieteniei s-au unit 15 localități situate în preajma movilei Măgura, movilă situată la hotarul a trei raioane Ungheni, Fălești și Sângerei, ea fiind una dintre cele mai înalte din Republica Moldova. Au venit în căruțe gospodari și gospodine, cu obiecte meșteșugărite de ei, cu bucate și copturi alese. Astfel s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Ffestivalului Hora Prieteniei, care își propune să promoveze turismul rural. Festivalul a fost organizat de primăria Negurenii Vechi din raionul Ungheni.

Cum va arăta orașul Călărași în viitor, cum a arătat în trecut, e simplu de aflat. Recent, primăria din Călărași a instalat, în preajma bibliotecii publice, câteva panouri cu toată informația respectivă.

În fiecare an, mai ales în ajunul sărbătorilor din august, trebuie să vopsim construcțiile sumbre din centrul orașului pentru a da un aspect mai plăcut localității. De data aceasta, am decis să acoperim aceste construcții, pentru că este mai ieftin și mai util, a declarat pentru Expresul primarul Nicolae Melnic.

În acest an, livezile de prun sunt doldora de roadă, spun mai mulți producători din raionul Nisporeni. Deja au început pregătirile pentru a putea face față recoltei. Astfel, la Ciorești se lucrează de zor asupra confecționării lădițelor dar și construcției unui frigider. Producătorii nu se tem că nu vor avea ce să facă cu roada. Vor încerca să vândă fructele proaspete, dacă nu vor reuși, le vor usca. Raionul Nisporeni este specializat în producerea prunelor, aici fiind cele mai multe livezi de pruni și peste 20 de uscătorii de prune.”

XS
SM
MD
LG