Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agneda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In aceasta dimineata, presedintele Moldovei Nicole Timofti va acorda o serie de distincții de stat.

Vor fi organizate consultari publice despre modificarile propuse la Legea audiovizualului. Miercuri, reprezentanta OSCE pentru libertatea mediilor, Dunja Mijatovici, a criticat amendamentele aprobate pe 7 iulie la Legea audivizualului de catre Parlament, prin care se propune interzicerea transmiterea si redifuzarea programelor informative si analitice din tari care nu au ratificat Conventia europeana cu privire la televiziunea trabsfrontaliera. In declaratia de ieri a OSCE se spune ca masurile, daca vor fi aprobate pina la urma de Parlament sunt „excesive si probabil ineficiente”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:58 0:00
Link direct

Din agenda internationala:

Secretarul de stat american John Kerry incepe o vizită astazi la Moscova. Ea are loc dupa ce ieri, a avut loc la Bruxelles Consilliul NATO Rusia, primul dupa o pauza de doi ani, dupa ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea de la Ucraina. Este a patra vizita a sectrtarului de stat american la Moscova in ultimul an. Pe agenda: subiectul sirian, ucrainean si conflictul înghetat din Nagorno-Karabah. Secretarul de stat american are prevazuta o intrevedere cu omologul sau Serghei Lavrov.

La Londra, isi incepe astazi activitatea noul premier, doamna Theresa May, iar presa internaţionala noteaza ca este a doua femeie prim ministru la Londra, dupa Margaret Thatcher si că amindoua au preluat aceasta functie in situatii complicate. De aceasta data este, desigur, relatia Marii Britanii cu Uniunea Europeana, adica dupa ce britanicii au votat sa paraseasca organizatia.

În Georgia, la Tbilisi, este anunţată astazi vizita comisarului pentru extindere si politica vecinătatii Johanes Hahn.

In Polonia incepe o reuniune a celor patru tari din grupul de la Visegrad – Cehia, Slovacia, Polonia si Ungaria.

În Rusia, la Sankt Petersburg, este anuntat Forumul ruso-german.

XS
SM
MD
LG