Linkuri accesibilitate

Fără amestecul Rusiei, problema transnistreană ar putea fi rezolvată „într-un an, un an și jumătate”, declară fostul președinte ucrainean Leonid Kravciuk


Problema transnistreană s-ar putea rezolva „într-un an, un an și jumătate”, dacă Rusia ar renunța la „intențiile ei imperiale”, a declarat Europei Libere fostul președinte ucrainean Leonid Kravciuk, care s-a aflat marți într-o scurtă vizită la Chișinău. În opinia sa, o soluție politică ar trebui să fie păstrarea integrității teritoriale a statului, în care regiunii transnistrene să i se ofere „mai multă autonomie”. Fostul președinte ucrainean care a asigurat din nou că aceasta este soluția sprijinită și de Kiev.

El a criticat totodată visele imperiale ale regimului de la Moscova drept „o iluzie” care ar putea fi „un proces distrugător și pentru Rusia, nu doar pentru noi”.

Leonid Kravciuk, primul președinte al Ucrainei independente, s-a aflat la Chișinău împreună cu Victor Iușenko pentru o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti la care au participat și foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

XS
SM
MD
LG