Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - Franţa cea incisivă şi norocoasă


Franţa a învins cu 2-0 Germania şi va juca în finala EURO 2016

Aşadar, Franţa a învins cu 2-0 Germania şi va juca în finala EURO 2016. Nu mi s-au părut francezii mai valoroşi decît campionii mondiali. Mai multe circumstanţe însă au dat cîştig de cauză gazdelor. E vorba şi de cîteva absenţe importante în lotul german, şi de un soi de oboseală a germanilor acumulată după meciul greu cu Italia, şi de norocul care le-a surîs de această dată francezilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

În prima repriză germanii au dominat jocul, dar au încasat înainte de pauză un gol dintr-un penalty discutabil. Dacă jucătorul german era mai atent şi nu atingea mingea cu mîna, nu se ştie ce ar fi urmat. Şi al doilea gol al francezilor a fost înscris cu mare noroc, după o greşeală a portarului Nouer. Repet, nu mi s-au părut francezii mai buni. Germanii au avut nu mai puține ocazii de a marca, dar nu au avut noroc, au ratat din situaţii mai mult decît favorabile.

Într-o singură privinţă au fost francezii superiori. Au fost mai incisivi, zburau pe teren mînaţi de public. Tancul german a fost însă mai lent şi parcă mai puţin motivat. Era vizibil că nu mai avea puterea de acum doi ani. Chiar şi aşa, ar fi putut să treacă de francezi dacă nu-şi irosea şansele şi nu ar fi existat acel penalty descurajant.

Urmează o finală Portugalia - Franţa, nici pe departe cea mai frumoasă dintre cele care ar fi fost posibile. Şi, pesemne, Franta va învinge acasă, aşa cum a făcut-o în 1984 şi 1998. Iar Ronaldo şi compania vor trebui să se mulţumească cu argintul. Luînd în considerare felul dificil în care s-au tot calificat portughezii la acest campionat, locul doi e pentru ei o mană cerească.

XS
SM
MD
LG