Linkuri accesibilitate

Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Republica Moldova au loc mai multe manifestări de comemorare a victimelor celui de al doilea val al deportărilor staliniste. Cu 67 de ani în urmă, în zilele de 5–7 iulie 1949, autorităţile comuniste ale RSS Moldoveneşti au deportat spre regiuni îndepărtate ale fostei Uniuni Sovietice peste 11 mii de familii.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin își continuă vizita sa în Republica Moldova, urmând să revină astăzi de la Tiraspol la Chișinău.

Comisia parlamentară pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică organizează audieri publice asupra modului în care este aplicată legislația privind protecţia datelor cu caracter personal.

Câteva ONG-uri (ADEPT, CRJM şi Expert-Grup) vor lansa un raport intermediar de monitorizare a implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare din Acordului de Asociere cu UE asumată de Guvern.

Și tot astăzi executivul se va reuni în ședință ordinară.

Din actualitatea internaţională:

Secretarul de stat american John Kerry este așteptat la Tbilisi, în Georgia, după care joi va pleca la Kiev, iar vineri va participa la summitul NATO de la Varșovia.

La Tbilisi are loc și o conferință internațională organizată de OSCE cu tema noile provocări la adresa libertății de expresie și a mass-media.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, începe o vizită de 4 zile în China.

În Slovacia, parlamentul ar urma să se pronunțe asupra unei inițiative pentru demiterea guvernului.

În Grecia a fost anunțată o grevă a angajaților căilor ferate.

În Kenia, Nairobi, are loc o reuniune a rețelei de cooperare economică și socială Africa - Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG