Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg: „A venit timpul să facem încă un pas, și anume să ne întărim prezența militară în țările din flancul estic” (VIDEO)


Conferința de presă a secretarului general al NATO înaintea summitului de la Varșovia.

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg a declarat că la summitul din Țara Galilor de anul trecut au fost aprobate cele mai ample măsuri de întărire a apărării colective de la încheierea Războiului Rece. Acum a venit timpul să facem încă un pas, și anume să ne întărim prezența militară în țările din flancul estic, a spus Stoltenberg la o conferință de presă.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg vorbind despre pregătirea summitului de la Varșovia (I)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:58 0:00

Șeful Alianței Nord Atlantice a a precizat că în țările baltice și Polonia vor fi desfășurate patru batalioane internaționale „robuste”. și că Alianța își va întări și prezența în sud-est, prin staționarea unei brigăzi multinaționale în România.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg vorbind despre pregătirea summitului de la Varșovia (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00

Secretarul general al NATO a reafirmat că Alianța vrea numai să-și apere membrii, nu să provoace noi tensiuni în Europa, motiv pentru care va continua dialogul cu Rusia, urmînd ca după summitul de la Varșovia să fie probabil organnizată o nouă reuniunea a Consiliului Rusia-NATO.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg vorbind despre pregătirea summitului de la Varșovia (III)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00

Jens Stoltenberg a vorbit de asemenea și despre sprijinul politic și practic pe care Alianța va continua să-l acorde Ucraina și Georgiei, țări despre care Stoltenberg spune că sînt supuse „unor presiuni mari din afară”.

XS
SM
MD
LG