Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Parlamentul organizează a 7-a ediţie a Conferinţei anuale „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă”.

Biblioteca Naţională inaugurează expoziţia-eveniment „Vasile Vasilache (1926-1992) eseist, jurnalist, nuvelist, pedagog, romancier, scenarist de film, scriitor român”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00
Link direct

Primăria municipiului Chişinău organizează prezentarea publică a proiectului privind reabilitarea drumului M21 – Chişinău – Dubăsari – Poltava.

Pe 6 iulie este marcată oficial Ziua comemorării victimelor stalinismului, după ce la sfârșitul săptămânii, președintele Nicolae Timofti a semnat un decret în acest sens. În toate localitățile republicii vor fi coborâte în bernă drapelele de stat.

Statele Unite marchează Ziua Independenței.

La Paris, președintele Franței, François Hollande, găzduiește summitul țărilor din Balcanii de vest, care se va concentra pe criza refugiaților și combaterea terorismului.

La Strasbourg încep lucrările în plen ale Parlamentului European.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov este așteptat în capitala Armeniei, unde are loc reuniunea Organizației Tratatului de Securitate Colectivă din care fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan Kirghistan, Rusia și Tadjikistan. Serbia și Afganistanul au statut de observatori.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG