Linkuri accesibilitate

Partidul Liberal va vota pentru schimbarea granției către Banca Națională în datorie de stat -Platforma „DA” se opune


Partidul Liberal va susține în Parlament legea care confirmă faptul că statul își va onora garanția dată Băncii Naționale în schimbul creditului de peste 13 miliarde de lei , pe care BNM l-a oferit celor trei bănci devalizate. Garanția va fi preschimbată în datorie de stat pe 25 de ani. Într-un interviu vineri la televiziunea publică, liderul liberal Mihai Ghimpu a explicat că „este vorba de 700-800 de milioane de lei anual”.

Tot vineri, 1 iulie, membrii Platformei Demnitate și Adevăr au lansat o petiție online prin care vor să împiedice convertirea garanției în datorie de stat.

Săptămâna trecută, într-un interviu cu Europa Liberă, ministrul de finanțe, Octavian Armașu atrăgea atenția că neonorarea datoriei va submina crdibilitatea statului pe piața internă și externă, periclitând și negocierile cu FMI.

„Acum nu există loc pentru decizii. Acum trebuie executată o garanție pe care a emis-o statul. Și vreau să mai repet încă o dată – o garanție emisă de stat este un lucru aproape sfânt. Neexecutarea unei garanții subminează credibilitatea statului în întregime” explica ministrul de finanțe în interviul cu Europa Liberă..

http://www.europalibera.org/a/27819156.html

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG