Linkuri accesibilitate

Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

„O prietenie ce aduce roade. În această vară, va fi mult de lucru în satul Dereneu, din raionul Călărași.

În scurt timp, aici vor începe lucrările de construcție a unui sistem de canalizare, dar și a grupurilor sanitare din edificiul în care își au activitatea grădinița și gimnaziul din sat. Toate acestea se vor întâmpla datorită ajutorului oferit de autoritățile unui oraș francez, care deja de câțiva ani ajută satul Dereneu.

De la ministru și până la agricultori, toți așteaptă o recoltă mai bună decât anul trecut. Este vorba de secerișul din acest an, care deja a început în regiunile Ungheni, Nisporeni, Călărași.

Proiect norvegian la Ungheni. Filiala Crucii Roșii Ungheni, alături de alte trei filiale din Republica Moldova, a fost selectată pentru stabilirea unui parteneriat cu Crucea Roșie din Norvegia și implementarea pentru următorii trei ani a unor proiecte importante pentru comunitate.

Cultura continuă să fie în rol de Cenușăreasă. Dovadă fiind situația căminelor culturale din regiunile Ungheni, Nisporeni, Călărași. O parte dintre ele sunt într-o stare deplorabilă, iar fiecare al treilea cămin nu se încălzește pe timp de iarnă. La Nisporeni, din cele 31 de cămine, 16 necesită reparație capitală. Cu toate acestea, autoritățile locale spun că situația este satisfăcătoare.”

XS
SM
MD
LG