Linkuri accesibilitate

Chișinăul propune companiilor din domeniul comunicațiilor din regiunea transnistreană să obțină licență de activitate


Guvernul a adoptat o decizie care poate restabili după o pauză de 13 ani legătura telefonică între malurile Nistrului. Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, a spus la prezentarea deciziei în ședința de guvern de miercuri că agenții economici din stânga Nistrului care furnizează servicii de comunicații pot depune cereri pentru a fi înregistrați în Registrul de Stat de la Chișinău și obține licențe de activitate.

„Măsurile sus-menționate vor permite soluționarea problemelor în domeniul comunicațiilor electronice și vor contribui la restabilirea cât mai curând posibil a legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului în interesul populației întregii țări”, a declarat Vasile Botnari.

Legătura telefonică a fost întreruptă în 2003. La negocierile 5+2 de luna aceasta la Berlin, Chișinăul și Tiraspolul s-au înțeles să caute soluții în această chestiune, precum și în privința recunoașterii diplomelor de studii universitare și numerelor de înmatriculare auto din regiunea transnistreană.

XS
SM
MD
LG