Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, îi va primi astăzi dimineață pe co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonasson. Tot astăzi își va prezenta constatările la capătul unei vizite în Moldova raportorul Special al ONU privind drepturile minorităților, Rita Izsák-Ndiaye. Tot astăzi se întrunește în ședință guvernul Republicii Moldova.

Din agenda internațională a zilei: la Bruxelles se încheie un Consiliu European dominat de decizia britanicilor de a părăsi UE. Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, vizitează Parisul pentru discuții pe tema relațiilor Moscovei cu UE și NATO. Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vizitează Armenia în dublă calitate de șef al diplomației germane și președinte în exercițiu OSCE. La Minsk are loc reuniunea Grupului de Contact Trilateral pentru Ucraina.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG