Linkuri accesibilitate

Invitatul rubricii de astăzi este Ion Surdu.

„Editorialistul publicației online Moldnova.eu, Ion Mischevca, se întreabă dacă fostul premier Vlad Filat merită să facă 19 ani de pușcărie. Întrebarea este însă lăsată pentru juriștii din domeniul dreptului penal, iar autorul are un răspuns ce ține de aspectul moral al subiectului. „Consider că Vlad Filat merită să fie șters din manualele de istorie, la fel cum el și-a șters picioarele atât de electoratul care l-a votat, cât și de foștii săi colegi de partid”, scrie Mischevca. El precizează că nicio pedeapsă nu poate întoarce „miliardul” furat și cu atât mai puțin speranțele pierdute ale oamenilor.

În contextul dosarului fostului premier, procurorii au anunțat ieri că omul de afaceri Ilan Shor a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este învinuit de escrocherie și spălare de bani. Moldnova.eu publică în acest context o sinteză despre apariția și evoluția lui Shor în spațiul politic moldovenesc.

Rămânem în sfera finanțelor și voi menționa că un alt articol de pe pagina noastră, semnat de Virginia Nica, este despre salariile pe care le primesc medicii și profesorii din Republica Moldova. Autoarea face o comparație cu banii pe care îi câștigă medicii și profesorii din România. Concluzia este una tristă - cei din Moldova sunt remunerați cu salarii mizere. Asta se întâmplă în timp ce autoritățile publice își permit să facă achiziții din banii publici pentru propriul confort, procurând automobile sau produse alimentare.”

XS
SM
MD
LG