Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Preşedintele Nicolae Timofti conduce şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia vor fi discutate Proiectul Strategiei Securităţii Naţionale şi Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei.

Institutul Naţional pentru Dezvoltare lansează studiul „Republica Moldova la un sfert de secol de independenţă. Realităţi social-economice”.

Curtea de Apel Chişinău examinează recursul înaintat de avocaţii grupului Petrenco.

Agenţia Sputnik organizează videoconferinţa Moscova-Chişinău-Erevan cu tema: „Limba rusă este opţiunea tradiţională a Eurasiei”.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care are loc la Strasbourg între 20 și 24 iunie 2016.

În România continuă vizita președintelui Germaniei, Joachim Gauck.

În Creta, continuă lucrările Conciliului Bisericilor ortodoxe, la care nu este însă prezentă cea mai mare biserică, și anume cea din Rusia.

La Viena se întâlnesc șefii forțelor de grăniceri din țările balcanice și Grecia pentru a discuta, desigur, criza refugiaților și efectele pe care închiderea „rutei balcanice” a avut-o asupra situației migranților din Grecia.

Experții FMI își încep misiunea de zece zile în Belarus.

În Marea Britanie continuă campanie în vederea referendumului de joi privind rămânerea sau nu a țării în Uniunea Europeană. Un vot care va însemna și o „alegere fără întoarcere” dacă britancii votează pentru ieșirea din UE, avertiza duminică premierul David Cameron.

XS
SM
MD
LG