Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Preşedintele Nicolae Timofti conduce şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia vor fi discutate Proiectul Strategiei Securităţii Naţionale şi Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

Institutul Naţional pentru Dezvoltare lansează studiul „Republica Moldova la un sfert de secol de independenţă. Realităţi social-economice”.

Curtea de Apel Chişinău examinează recursul înaintat de avocaţii grupului Petrenco.

Agenţia Sputnik organizează videoconferinţa Moscova-Chişinău-Erevan cu tema: „Limba rusă este opţiunea tradiţională a Eurasiei”.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care are loc la Strasbourg între 20 și 24 iunie 2016.

În România continuă vizita președintelui Germaniei, Joachim Gauck.

În Creta, continuă lucrările Conciliului Bisericilor ortodoxe, la care nu este însă prezentă cea mai mare biserică, și anume cea din Rusia.

La Viena se întâlnesc șefii forțelor de grăniceri din țările balcanice și Grecia pentru a discuta, desigur, criza refugiaților și efectele pe care închiderea „rutei balcanice” a avut-o asupra situației migranților din Grecia.

Experții FMI își încep misiunea de zece zile în Belarus.

În Marea Britanie continuă campanie în vederea referendumului de joi privind rămânerea sau nu a țării în Uniunea Europeană. Un vot care va însemna și o „alegere fără întoarcere” dacă britancii votează pentru ieșirea din UE, avertiza duminică premierul David Cameron.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG