Linkuri accesibilitate

E limpede de multă vreme că fotbalul românesc e în criză şi că e nevoie de reforme serioase.

Lucrurile nu păreau chiar atît de complicate pentru România înaintea meciului cu Albania. Dacă învingea, România se califica aproape sigur în optimi. Ei bine, România nu numai că a fost neputincioasă în atac, ci şi a încasat un gol ciudat după o nouă ieşire greşită din poartă a lui Tătăruşanu. Şi a pierdut lamentabil în faţa Albaniei prima oară într-un meci oficial. Nimic nu i-a ieşit României. Tehnica rudimentară a atacanţilor a sărit în ochi. Incapacitate de a dribla, şuturi în tribune, mingi trimise în spatele celor porniţi spre poartă. Un joc steril, lipsit de fantezie. Nici Albania nu a strălucit, dar a avut mai mult noroc. Un rezultat mai corect ar fi fost un 0-0. Dar cea care a pierdut e echipa lui Iordănescu, acum a doua echipă eliminată de la EURO, după Ucraina. E limpede de multă vreme că fotbalul românesc e în criză şi că e nevoie de reforme serioase dacă se mai doreşte egalarea performanţelor aşa-numitei Generaţii de Aur. În ceea ce priveşte echipa naţională a României, poate că ar fi cazul să aibă în sfirşit şi ea un antrenor străin, ca multe alte echipe, un antrenor care nu ar mai putea fi bănuit de parti-pris-uri.

Belgia, după ce a pierdut în faţa Italiei, a învins categoric Irlanda cu 3-0. Considerată o favorită a Campionatului de către mulţi specialişti, Belgia a dezamăgit în primul meci, dar i-a zdrobit pe irlandezi. E vorba de o resurecţie a belgienilor? Sînt ei într-adevăr favoriţi? Să nu ne grăbim. Chestia e că Irlanda nu e o echipă de top şi chiar a jucat foarte slab. Ea a renunţat la vigilenţă, a cam neglijat apărarea, ceea ce nici Italia nu şi-a permis în meciul cu Belgia plină de vedete. În consecinţă, irlandezii au lăsat multe spaţii libere şi le-au oferit belgienilor posibilitatea să contraatace tăios. Or contraatacul, mai cu seamă pe flancuri, e arma preferată a Belgiei. Nici nu e de mirare că două dintre cele trei goluri s-au iscat din contraatacuri rapide.

În sfîrşit, azi e o zi decisivă pentru Rusia. Dacă va învinge Ţara Galilor, Rusia se va califica în optimi. Nu cred s-o facă, dar să joace mai prost decît România ruşii nu vor reuşi.

XS
SM
MD
LG