Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Asociaţia Promo-LEX, Equal Rights Trust, şi Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii organizează lansarea Raportului „De la vorbe la fapte: Combaterea discriminării şi inegalităţii în Moldova”.

Grupul de Iniţiative Feministe din Moldova, cu susţinerea Fundaţiei European Endowment for Democracy, organizează discuţia publică cu tema: „Mame singure în Moldova: stereotipuri şi provocări".

Raportorul Special al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile minorităţilor, Rita Izsák-Ndiaye, vine în vizită în Republica Moldova pentru a studia situaţia persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.

În Creta are loc până pe 26 iunie, prima reuniune a Bisericilor ortodoxe, inițiată de Patriarhul Bartolomeu I de la Constantinopol, reuniune pregătită, se relatează, de 55 de ani. Biserica Ortodoxă rusă, cea mai mare din lume, a refuzat să participe, la fel Bisericile ortodoxe din Siria, Bulgaria și Georgia. Biserica Ortodoxă Română este prezentă, iar delegația este condusă de Patriarhul Daniel.

Președintele Chinei, Xi Jingping, se află la Varșovia.

Vicepremierul rus Dimitri Rogozin face o vizită în China.

La Sankt Petersburg, președintele rus Vladimir Putin găzduiește discuții între liderii Armeniei și Azerbaidjanului privind conflictul din Nagorno-Karabah, după ce în aprilie au avut loc cinci zile de ciocniri de o violență fără precedent. Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan privind Nagorno-Karabah, regiunea predominant armeană din Azerbaidjan, a izbucnit la sfârșitul anilor '80 ai secolului trecut.

La București este așteptat președintele Germaniei, Joachim Gauck, într-o vizită de trei zile. Se va întâlni cu președintele României, Klaus Johannis, cu premierul Dacian Cioloș și liderii celor două camere ale Parlamentului.

XS
SM
MD
LG