Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, deputații se vor aduna la ședința Parlamentului, având pe agendă, între altele, adoptarea în lectură finală a Legii noului statut al municipiului Chișinău. Aceasta prevede o împărțire mai limpede a competențelor, dar este criticată pe motiv că ar oferi puteri prea mai primarului în defavoarea Consiliului Municipal.

Ministrul de externe Andrei Galbur susține o conferință de presă în compania omologului său român, Lazăr Comănescu, și secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Harlem Désir, care se află la Chișinău în calitatea lor de copreședinți ai Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova.

Din agenda internațională:

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și premierul italian Mateo Renzi participă la Forumul Economic de la St. Petersburg. Este prima prezență europeană de acest nivel la Forumul din Rusia după o pauză de doi ani, marcată de sancțiunile economice reciproce între Uniunea Europeană și Rusia din cauza conflictului ucrainean.

Președintele Chinei, Xi Jinping, vizitează Serbia, în cadrul unui turneu care mai cuprinde Polonia și Uzbekistanul.

La Viena, Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism decide astăzi dacă sportivii ruși rămân suspendați de la competițiile internaționale din cauza scandalurilor de dopaj, care îi pot împiedica să participe și la Jocurile Olimpice de la Rio. Înaintea deciziei, Agenția Mondială Antidoping a spus într-un nou raport că peste 700 de încercări de a testa atleții ruși au fost obstrucționate anul acesta.

Secretarul de Stat american John Kerry, care se află într-un turneu dincolo de Cercul Polar, merge astăzi în Groenlanda pentru a vedea cum s-au micșorat ghețarii din cauza încălzirii globale.

În lume este marcată Ziua Internațională pentru Combaterea Deșertificării și Secetei.

XS
SM
MD
LG