Linkuri accesibilitate

Un oficial american s-a declarat încrezător că UE nu va ridica sancțiunile impuse Rusiei decât după aplicarea acordurilor de la Minsk


Coordonatorul programelor de sancțiuni din Departamentul de stat american s-a declarat încrezător că Uniunea Europeană nu va ridica sancțiunile impuse Rusiei decât după ce Moscova aplică toate prevederile acordurilor de la Minsk privind soluționarea conflictului din estul Ucrainei. Într-un interviu joi cu Europa Liberă, Daniel Fried a declarat că sancțiunile sunt și „prețul pe care Occidentul trebuie să-l plătească pentru a combate agresivitatea Rusiei”. Fried a admis că unele țări europene au fost lovite mai tare decât altele, și multe suferă pierderi mai mari decât Statele Unite dar „trebuie să rămânem uniți”.

Tot joi, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că sancțiunile europene împotriva Rusiei nu vor fi ridicate până când acordurile de la Minsk, destinate să pună capăt conflictului din estul Ucrainei, nu vor fi puse în aplicare. Vorbind la Forumul economic anual de la Sankt Petersburg, Juncker a mai declarat că „integritatea teritorială (a Ucrainei)… nu poate fi ignorată” și a reamintit că „acțiunile Rusiei au subminat principiile securității europene în sine”, referire la anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea în 2014.

Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni Rusiei ca reacție la anexarea peninsulei Crimeea și la sprijinului direct acordat de Rusia separatiștilor din estul Ucrainei, fapt negat mereu de Moscova.

XS
SM
MD
LG