Linkuri accesibilitate

Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau au loc mai multe manifestari dedicate poetului Mihai Eminescu, de la a carui moarte se implinesc astazi 127 de ani. Vor fi depuse flori la bustul poetului sin Gradina publică si dupa amiaza va avea loc un concert organizat de Institutul Cultural Roman si Ambasada Romaniei. Presedintele Moldovei Nicolae Timofti va participa la depunerea de flori la bustul poetului.

Primarul liberal al Chisinaului, Dorin Chirtoaca îşi prezinta raportul de activitate in scuarul Europei din gradinta publica. Socialistii din consiliul municipal Chisinau vor discuta si ei despre activitatea primarului Chirtoaca intr-o dezbatere publica, la primarie. Socialistii cer demisia primarului general.

Guvernul lui Pavel Filip are anunţata o şedinta a executivului pentru ora 17.00.

Si delegatia Adunarii Parlamentare a OSCE isi incheie astazi vizita in Moldova si in regiunea transnistreana.

Pe plan internaţional:

La Bruxelles continua reuniunea ministrilor apărarii din tarile Aliantei Nord Atlantice, reuniune in pregatirea summitului de la Varsovia de la inceputul lunii iulie şi ziua de astazi este consacrata discutiilor despre situatia din Ucraina şi Georgia. „Vom discuta despre asistență suplimentară pentru Ucraina și Georgia. Miercuri va avea loc o reuniune a Comitetului NATO-Ucraina. Suntem îngrijorați de escaladarea conflictului din regiunea Donbas și noile cazuri de încălcare a încetării focului”, a spus ieri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. In cadrul reuniunii NATO-Ucraina de astazi ministrii apararii din tarile aliantei vor discuta despre stadiul reformelor din Ucraina si punerea in aplicare a programelor comune ale Kievului cu NATO. La reuniunea de astazi participa ministrul ucrainean al apărarii Stepan Poltorak.

La Baku, in Azerbaidjan are loc o vizita a unei delegatii a adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Pe plan global astazi este ziua prin care oamenii sa fie atenţionati fata de abuzuruile la care sunt supusi virsnicii.

XS
SM
MD
LG