Linkuri accesibilitate

Guvernul României a declanşat „procedura tehnică” pentru acordarea primei tranşe din împrumutul pentru R.Moldova


România este alături de Republica Moldova, alături de drumul european al Republicii Moldova, a declarat la București președintele Klaus Iohannis care l-a primit pe speakerul parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, relatează IPN.

Candu s-a întâlnit și cu premierul român Dacian Cioloș care a declarat că guvernul său a declanşat „procedura tehnică” pentru acordarea primei tranşe din împrumutul în valoare de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană și alți parteneri externi ai Moldovei au suspendat anul trecut sprijinul financiar ca urmare a instabilității politice și au condiționat reluarea ajutoarelor de încheierea unui acord cu FMI. Discuțiile oficiale dintre Chișinău și Fondul Monetar Internațional vor începe în iulie. Între 5 şi 15 iulie la Chişinău va veni o misiune de experţi pentru iniţierea discuţiilor „privind un posibil program susţinut de FMI”.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează, în perioada 13-16 iunie, vizite de lucru la Bucureşti şi Bruxelles.

XS
SM
MD
LG