Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Paris, în această seară, începe Campionatul european de fotbal, EURO 2016. Meciul de deschidere este între Franta si România. Campionatul va dura … o luna de zile. Pentru microbisti, acesta este evenimentul zilei, saptaminii si... lunii.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

Consiliul European discuta astazi ridicarea regimului de vize pentru ucrainieni, georgieni, kosovari si turci. Potrivit expertilor si presei internaţionale, dezbaterile vor fi animate şi nu este limpede care va fi rezultatul pentru cetătenii acestor țări care spera, asa cum au sperat si moldovenii o lunga perioada de timp, că vor putea calatori fara vize în spatiul Schengen al Uniunii Europene.

Tot la Luxembourg are loc si Consiliul ministrilor de interne si de justitie din tarile Uniunii Europene, care a inceput joi cînd s-a discutat despre infractiunile cibernetice si cum se poate lupta impotriva lor.

In Macedonia isi incheie vizita preşedintele Cehiei, Milos Zeman.

Organizatia pentru Cooperare Economică si Dezvoltare OECD da publicitatii la Paris raportul sau despre starea economiei in tarile Uniunii Europene si in zona euro.

La New York, începe Festivalul Drepturilor Omului.

In Moldova soseşte premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, care are pe agendă convorbiri cu prim ministrul Moldovei, Pavel Filip si cu preşedintele Nicolae Timofti.

Are loc o sedinta plenara a Parlamentului.

Ambasada României la Chisinau si Ambasada americana de la Chisinau vor semna astazi un memorandum de intelegere pentru a pune in aplicare un proiect viticol.

De notat este si dezbaterea organizata de Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati din Moldova si de Centrul de Investigatii Jurnalistice pe tema situatiei refugioatilor şi a drepturilor lor, desfășurată cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiatului.

XS
SM
MD
LG