Linkuri accesibilitate

Invitata de astăzi este Lucia Bacalu

„Bucurie mare. Ploile au readus ciupercile în pădure. După trei ani de secetă, în pădurile din Nisporeni au reapărut hribii albi, care erau deja pe cale de dispariție. Silvicultorii au găsit, în aceste zile, hribi cu greutatea de aproximativ un kilogram. Se așteptă ca, în următoarele zile, să apară tot mai mulți hribi, dar și alte soiuri de ciuperci comestibile.

Proiect european la Cornești. Locuitorii orașului Cornești, raionul Ungheni se vor bucura în curînd de o nouă față a stadionului local. Și asta, datorită unei finanțări obținute în cadrul concursului de Granturi Mici, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone. „Era nevoie de acest stadion, de un stadion adevărat, nu un loc pe unde merg animalele și păsările”, a declarat pentru Expresul primarul Vera Buga, menționând că reamenajarea stadionului va costa 250 mii de lei.

Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă din Republica Moldova a făcut un cadou copiilor satului Bahmut, din Călărași. Este vorba de un teren de joacă nou-nouț cu toate cele necesare. De notat că aici copiii nu au avut parte, pînă în prezent, de un astfel de teren, nici măcar cei de la grădiniță. Amenajarea terenului de joacă a fost posibilă proiectului „CIVIC - Cetăţeni Implicaţi în Viaţa Întregii Comunităţi”, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

În cadrul aceluiași proiect, la Bahmut urmează să fie elaborată Strategia de dezvoltare a comunei și Planul strategic de dezvoltare pentru următorii trei ani, valoarea căruia este de 11 mii de dolari.”

XS
SM
MD
LG