Linkuri accesibilitate

Solouri de ghitară uneori incoerente și zgomotoase în mod asumat, într-o estetică a „cacofoniei” cu sens.

The Dream Syndicate e o trupă americană de rock alternativ din Los Angeles, California, activă inițial între 1981-1989, care s-a reunit în 2013.

Sînt îndeobște asociați cu o mișcare muzicală din Los Angeles de pe la mijlocul anilor 1980 numită Paisley Underground și descrisă ca un mariaj între rock-ul clasic și punk, cu tot ce ar putea aduce un asemenea mariaj, adică psihedelic, robustețe și solouri de ghitară uneori incoerente și zgomotoase în mod asumat, într-o estetică a „cacofoniei” cu sens.

Trupa e alcătuită din Steve Wynn (ghitară), Karl Precoda (ghitară), Dennis Duck (tobe) și Kendra Smith (bass).

O descriere lămuritoare îi aparține lui Denise Sullivan de la All Music, care spune că acest grup stă - alături de Velvet Underground, Stooges și R.E.M - la baza muzicii alternative contemporane din simplul motiv că în timp ce majoritatea trupelor din acei ani experimentau noile tehnologii, Dream Syndicate au îndrăznit să aducă înapoi ghitara electrică.

O mențiune specială la sfîrșit, am dat de muzica acestor oameni datorită prietenului meu praghez Todd Shaw, care de ani buni deja îmi vîră sub nas mici bijuterii cum e aceasta.

Thank you, Todd!

XS
SM
MD
LG