Linkuri accesibilitate

„Nu pregătiți drumul pentru copii, pregătiți copiii pentru drum”


Jurnalul săptămânal cu Octavian Apostol.

Nascut la 9 septembrie 1985 in satul Lipnic, Ocnița. A facut studii la Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu Brașov. Absolvent al Universitatii Transilvania Brașov, Facultatea Științe Economice si Facultatea se Drept. Master in Științe economice specialitatea Control si Audit. Membru fondator si președinte al Organizației Stdentilor basarabeni si bucovineni din Brașov, membru fondator si vicepreședinte al Ligii Studenților Basarabeni din România. Din 16 septembrie 2015 - Director general AGEPI.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:44 0:00
Link direct

Luni

6:00 – Alarma suna. Telefoanele sunt la incarcat la bucatarie, Mariana se mira mereu cum de aud telefonul din dormitor cand suna; si eu tot ma mir. Opresc alarma, beau un pahar mare cu apa si ma asez din nou in pat. Mi-am facut o rutina ca sa-mi fac desteptarea mai putin stresanta. In douazeci de minute ma trezesc si incep activitatea, cine spunea ca barbatii nu pot face mai multe lucruri in acelasi timp se insela. Pot sa fac dus si sa cant in acelasi timp…

Am pornit spre munca. Am un defect, recunosc, daca nu pot veni la timp, vin mai devreme si nici nu am probleme cu traficul. Ajung la birou si revizuiesc agenda pentru saptamana in curs, pe telefon si fizic. Pregatesc sedinta de la ora 9:00.
Facem un scurt coffee brainstorming – cu DG adjunct si stabilim obiectivele cheie ale saptamanii care se anunta plina de evenimente.
Bucura faptul ca se misca lucrurile mai ales in privinta implementarii Call-centrului si digitalizarii fluxului informational, una din prioritatile stabilite la inceput de mandat.

Reusesc sa trag un ochi pe facebook, AGEPI a crescut, la mesaje s-a raspuns. Ar fi bine sa ajungem pana miercuri la 30.000 fani, e posibil?!
Primesc un telefon de la Cancelarie, trebuie sa-mi aleg o scoala unde sa merg pentru ultimul sunet. Ma gandesc cu ce bucurie asteptam eu 31 Mai…ce vremuri, incepea vacanta, iar vacanta insemna distractie, pescuit, somn. Am hotarat, merg la un Liceu de suflet, Ion si Doina Aldea-Teodorovici.

Marti

Emotii si speranta in mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic Ion si Doina Aldea-Teodorovici. Avem copii talentati in Republica Moldova si profesori care in ciuda dificultatilor nu s-au dat batuti si si-au facut sirguincios datoria de dascal. Am transmis si parintilor un mesaj in care cred cu tarie: nu pregatiti drumul pentru copii, pregatiti copiii pentru drum.


Am participat la sedinta Guvernului, care a fost mutata de miercuri special pentru a declara 1 iunie – zi libera, un lucru bun sa ne petrecem aceasta zi alaturi de copii nostri.

Pentru ca se apropie Ziua Nationala a Inventatorului si Rationalizatorului, am avut o intalnire de lucru cu dl. Solcan Nicanor, Presedintele Uniunii de profil din Moldova, in cadrul careia am pus la punct detaliile evenimentului la care AGEPI este partener.

Pentru ca AGEPI intretine o relatie foarte buna cu presa si intelege importanta informarii publicului referitor la proprietatea intelectuala, am onorat si in aceasta saptamana, traditionala invitatie a doamnei Emilia Ghetu la emisiunea specializata a postului de radio Vocea Basarabiei.

Miercuri

Cat doarme Sandu si nu stie ca si tati are zi libera de 1 iunie, m-am furisat la serviciu. Intodeauna este o placere sa lucrezi in zilele libere. N-am stat mult, am semnat statele de plata pentru a putea face plata salariului la timp.

Am revenit acasa repede unde Sandu ma astepta cu nerabdare sa-mi onorez promisiunile facute. Am fost la KidsExpo si ne-am bucurat de toate masinariile din parcul de distractie, am continuat turul in Parcul Central si apoi in Parcul La izvor, unde mica noastra drumetie s-a terminat brusc din cauza ploii torentiale, iar Sandu a adormit in masina, in bratele sotiei mele, Mariana.

Joi


Am inceput ziua cu o sedinta de lucru mai complicata privind acordarea mai multor marci, sunt situatii in care solicitarile trebuiesc analizate sau avizate de mai multe institutii. Spre exemplu marci ce contin denumirile statului.
Consider ca nu este de ajuns astazi, ca o firma sau o institutie sa aiba doar un site pentru a-si promova imaginea sau informatiile, este din ce in ce mai important modul si canalele pe care sunt transmise informatiile, de aceea am avut o intalnire cu reprezentantii unei companii specializate. Am analizat rezultatele obtinute pana acum si am vazut dinamica pozitiva reflectata in cresterea cu 23% a cererilor nationale. Este deja o realizare importanta ca in ultima saptamana 275.000 de persoane au vazut cel putin o data o stire marca AGEPI pe retelele de socializare. Am stabilit obiectivele, strategia si costurile pentru perioada urmatoare.

Repede am fugit in celalat capat al orasului, la Moldcell pentru a vedea in actiune Call-centrul lor si sa vedem in ce masura putem implemeta asemenea proiect la AGEPI. Imi doresc sa schimbam perceptia de „birocrat” a AGEPI in cea de prestator de servicii orientate catre client, solicitant. Unde zambetul, eficienta si viteza de reactie vor fi esentiale. Am stabilit modul de lucru in perioada urmatoare si ca saptamana viitoare voi primi oferta.

Vineri

Mi-am facut o traditie, de fapt si o solutie ca angajatii sa nu intarzie la ora 8:00, o data pe saptamana ma intalnesc cu o sectie la 7:45 si facem un brainstorming la o cafea. A ajuns randul sectiei Resurse Umane si Cancelarie, i-am cunoscut mai bine pe angajati, am aflat ce ii motiveaza sa lucreze, ce le place, ce nu le place. Ce lucruri am putea face pe viitor pentru o imbunatatire continua. Eu sunt adeptul managementului japonez, este important ca ideiile de imbunatatire sa vina de la cei care lucreaza efectiv, ei trebuie sa fie imputerniciti si motivati sa le implementeze.

Am mers pana la Cadastru impreuna cu sectia IT intr-o vizita de documentare privind ELO – un program de gestionare electronica a documentelor. Un proiect foarte important pentru mine, care se pliaza pe obiectivele asumate si anume - digitalizare si gestiune eficienta a resurselor. Acum am o medie de 300 documente pe zi, acest sistem ne va permite sa avem cat mai putina hartie.

Vineri zi scurta, dar doar pentru unii. Am revenit la birou pentru a stabili cu Directia Promovare si Relatii Externe detaliile pentru urmatoarele doua evenimente: seminarul regional privind importanta semnelor disctinctive in dezvoltarea afacerii si seminarul destinat familiarizarii jurnalistilor cu domeniul proprietatii intelectuale. Am generat idei care sa sporeasca atractivitatea sip e cale de consecinta eficienta acestor doua proiecte. Ma bucur ca am avut multe idei bune si ca am colegi care gandesc „in afara cutiei”.

Si cum spuneam e o placere sa lucrez in zilele libere, toti inteleg in afara de Mariana, sotia. Sambata merg la deschiderea Spartachiadei Sindicatelor sa sustinem echipa AGEPI si sa incurajam practicarea sportului. Dupa aceasta planific sa parcurgem un moment special, etapa de initiere a lui Sandu in arta pescuitului, mergem la bunici, la tara, departe de telefon si de zbuciumul orasului.

XS
SM
MD
LG