Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg la Varșovia: NATO nu dorește un nou Război Rece cu Rusia


NATO nu dorește un nou Război Rece cu Rusia, a declarat, marți, la Varșovia, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg. Într-un discurs susținut la Universitatea din Varșovia, Stoltenberg a precizat că NATO vrea o relație de cooperare cu Rusia, una mai „predictibilă”. „Canalele de comunicare și dialogul politic sunt în interesul nostru”, a adăugat el.

Alianța ar dori o nouă întâlnire a Consiliului NATO-Rusia înaintea summitului NATO, care va avea loc la Varșovia pe 8 și 9 iulie. Reuniunile în cadrul acestui consiliu au fost suspendate de NATO, după ce Rusia a anexat abuziv Crimeea.

La Moscova, tot marți, adjunctul ministrului de externe rus, Alexei Meșkov a avertizat că întărirea prezenței NATO la granița Rusiei nu poate rămâne fără răspuns. Potrivit agenției TASS, Alexei Meșkov a precizat că în opinia Moscovei, „sporirea prezenței militare a NATO la granița cu Rusia cel puțin subminează spiritul Actului Fondator Rusia-NATO. Declarațiile au fost făcute la Moscova, la conferința de presă a Camerei de comerț italiano-rusă. Întărirea prezenței militare NATO în țările din flancul estic va fi una din temele centrale ale summitului Alianței, care va avea loc în iulie, la Varșovia.

XS
SM
MD
LG