Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata serii este Anastasia Nani

„Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Moldova publică o sesizare depusă de Eduard Harunjen, procuror general interimar, la Consiliul Superior al Magistraturii prin care cere acordul pentru pornirea unei anchete penale pe numele Domnicăi Manole, judecătoare la Curtea de Apel Chişinău. Procurorul general interimar invocă faptul că judecătoarea a adoptat o hotărâre ilegală prin care a obligat Comisia Electorală Centrală să iniţieze referendumul republican privind alegerea preşedintelui ţării de către popor. Subiectul va fi discutat marţi la CSM.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct

Tot pe Anticoruptie.md găsiţi opiniile experţilor din cadrul mai multor organizaţii neguvernamentale, precum şi pe cele ale şefilor Centrului Naţional Anticorupţie privind noua Lege a evaluării integrităţii instituţionale, adoptată în lectura a doua săptămâna trecută. Părerile împărţite la acest subiect au fost exprimate recent în cadrul unei şedinţe a Clubului Jurnaliştilor de Investigaţii, organizată de Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Vă invităm să accesaţi şi rubrica “Investigaţii” unde veţi putea găsi mai multe anchete realizate de echipa portalului. Cea mai recentă arată că tone de crenvurști ajung și acum pe masa copiilor din școli și grădinițe, în ciuda nemulțumirii mai multor părinți, dar și a unui ordin al Ministerului Sănătății care interzice mezelurile prea grase încă din anul 2012.

Mai multe persoane continuă să ne sesizeze pe Harta Corupţiei mai multe nereguli. Bunăoară, cetăţeni de la Soroca ne scriu că o persoană a acaparat 700 de metri de drum, ce are statut de zonă de protecție și în mod dubios a obținut toate autorizațiile necesare activând chiar pe traseu, făcând abuz la drepturile locuitorilor din preajmă. Mai multe aflaţi accesând portalul nostru”.

XS
SM
MD
LG