Linkuri accesibilitate

Invitatul rubricii de astăzi este Tudor Iașcenco.

„Proiectul Managementul Deșeurilor Solide în valoare de 36 de milioane de lei, implementat în raionul Șoldănești cu susținerea guvernului german, urma să fie finalizat acum doi ani. Din păcate situația e complet alta. la ora actuală, proiectul s-a desfășurat doar în opt primării a raionului Șoldănești, deși conceptul inițial presupunea ca de serviciile de salubrizare să beneficieze toate localitățile raioanelor Șoldănești, Rezina și Florești.

La rubrica investigații, săptămânalul publică o anchetă despre uzina metalurgică din Râbnița, care conform autorului a devenit o groapă de fier vechi a Ucrainei. Autorii vin cu noi detalii vizavi de relațiile dintre regiunea transnistreană și Ucraina, inclusiv pe segmentul utilizării metalului uzat și schemelor de export și import.

Cititorii vor citi cu interes un articol despre soarta a patru măici care acum 60 de ani au fost alungate de la mănăstirea de la Vărzărești, închisă de autoritățile sovietice.

Cuvântul de vineri publică și câteva reportaje despre evenimentele din raion, printre care și reportajul de la Solonceni, despre un festival organizat în premieră, al plăcintelor și sarmalelor.”

XS
SM
MD
LG