Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău va avea loc Adunarea generală a procurorilor.

Parlamentul se reunește și astăzi în ședință plenară.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

Ministerul sănătății organizează un club de presă dedicat modului în care este aplicată legea privind controlul tutunului.

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, își încheie vizita oficială în Bulgaria, efectuată la invitaţia omologului său, Nikolai Nencev.

Tot astăzi își încheie vizita la Chișinău misiunea de experți a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar.

Din actualitatea internaţională:

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, va întreprinde o vizită istorică la Hiroshima. Casa Albă a anunțat că Obama nu-și va cere scuze pentru decizia Statelor Unite, de la finele celui de al Doilea Război Mondial, de a arunca asupra orașului prima bombă atomică ce a făcut peste 140 de mii de victime, urmată de cea de la Nagasaki care a ucis peste 80 de mii de oameni. Dar președintele Barack Obama va face un popas la Hiroșima după ce va participa la reuniunea G7 din Japonia. Se așteaptă ca Barack Obama, care va fi însoțit de premierul japonez Shinzo Abe, să țină un discurs privind neproliferarea armelor nucleare.

Președintele rus Vladimir Putin va începe o vizită de două zile în Grecia. Pe agendă, chestiuni privind cooperarea financiară și energetică dintre cele două țări.

Tot mâine își începe vizita de două zile la Muntele Atos, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril.

XS
SM
MD
LG