Linkuri accesibilitate

Liderii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr declară că autorităţile ar pregăti fraudarea alegerilor prezidenţiale


Conducerea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr declară că autorităţile ar pregăti fraudarea alegerilor prezidenţiale. Liderul partidului Andrei Năstase, a declarat că fraudarea s-ar pregăti acum prin întocmirea listelor electorale. Politicianul afirmă că listele electorale conţin foarte multe nume de persoane care nu mai sunt în viaţă.
In opinia sa numărul real al alegătorilor ar fi cu circa 1 milion mai mic decât cel menţionat de autorităţi. Andrei Năstase consideră că acesta este motivul real de ce se tergiversează prezentarea datelor Recensământului populaţiei făcut acum doi ani. Andrei Năstase a făcut apel la societatea civilă să se implice mai mult in procesul de monitorizare a alegerilor, începând chiar de acum, din momentul întocmirii listelor electorale.
Un vicepreședinte al partidului, Alexandru Slusari, a spus că în Republica Moldova s-a instalat un regim autoritar, iar resursele administrative şi mediatice sunt concentrate în mâinile unei singure persoane – Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat.

XS
SM
MD
LG